top of page

De instellingen organiseren samen en alleen allerlei activiteiten. Kijk hier wat er aan het Oosterdok zoal te doen is! Bekijk voor alle programma’s de websites van de instellingen zelf.

Haeckel_2_wit.png

WAT TE DOEN... 

ZA 24 SEP 2022

BUURTEN AAN HET OOSTERDOK 

Op zaterdag 24 september 2022 organiseert het Oranjefonds de Nationale Burendag om de betrokkenheid en gezelligheid in buurten te vergroten. Ook aan het Oosterdok wordt door de leden van Expeditie Oosterdok van alles aangeboden aan de buurt om het Oosterdok - en elkaar - beter te leren kennen.

Gedurende de hele dag kunnen bewoners en buren van het Oosterdok bij verschillende instellingen en bedrijven van Expeditie Oosterdok met het codewoord
✥OOSTERDOK✥ gebruik maken van de speciale Burendagactie. Let op: bij online reserveren is er soms een andere code nodig. Lees de verschillende aanbiedingen per instelling dus goed door.

c38d7a26-e908-a84a-53e5-0b452842bfc4.jpeg

Kanteen25  

Begin je Burendag vroeg en heb je zin om eerst een kopje koffie te doen voor de ontdekkingstocht langs het Oosterdok? Tot 15:00 uur biedt Kanteen25 de buren een gratis versgebakken croissant aan bij elke kop koffie of thee. En blijf daarna vooral lekker hangen: in de middag zal een muziekensemble van het Conservatorium van Amsterdam, bestaande uit Lachlan Craven (trompet), Mads Sørensen (gitaar) en Samuel Kiel (bas) van 15:00 - 18:00 uur komen spelen. Daarnaast krijgen alle buren met postcodegebied 1018 een korting van 10% op de gehele rekening bij dinerreservering (bij online reserveren graag BURENDAG✥ vermelden).

c1336223-741c-0de7-5388-32423e72bf6a.jpeg

ARCAM

Een palingpark in het Oosterdok? Je leest het goed! Bij Arcam ontdek je er een maquette van, mét water uit het Oosterdok. Dat en nog veel meer is te zien in de tentoonstelling ‘Vloeibare bouwsteen – Ontwerpen met water in Amsterdam’. De deur staat gratis open voor onze buren tijdens Burendag door aan de kassa het codewoord ✥OOSTERDOK✥ te noemen.

Amrath Hotel.jpg

Grand Hotel Amrâth Amsterdam

Altijd al eens willen zien hoe een gebouw van de Amsterdamse School er vanbinnen uitziet? Buren kunnen op Burendag een kijkje nemen bij het prachtige Amrâth Hotel dat zich in het oorspronkelijke Scheepvaarthuis bevindt (gebouwd in 1913). Om 13:30 uur en 14:30 uur kun je je met het codewoord ✥OOSTERDOK✥ aanmelden bij de balie voor een gratis rondleiding. En na afloop wordt er zelfs een drankje met appeltaart aangeboden!

6f75cacc-0c56-feee-445c-1550f7cac351.png

Het Scheepvaartmuseum

Op Burendag krijgen buren bij Het Scheepvaartmuseum gratis toegang met de code ✥BURENDAG2022✥ *. Op het Open Plein kunnen families van 11:00 - 15:00 uur aan de slag met kleurrijke dierenvlaggen: welk dier staat voor jou of je familie? Zo kom je er ook achter waarom er een paar nieuwe vlaggen op VOC-schip de Amsterdam wapperen… En natuurlijk kun je het gehele museum bezoeken! Bekijk de actuele tentoonstellingen.

*Gratis entree op zaterdag 24 september voor max. 2 personen per bestelling. Neem tijdens je bezoek iets mee waar je postcode 1018 op vermeld staat. Tickets kun je online reserveren, of meld het bij de kassa.

96b9bb8b-44fb-a7ab-aa8d-0613f463cd54.jpeg

Museumhaven Amsterdam

Aan de haven van het Oosterdok liggen 22 historische binnenvaartschepen die als drijvende monumenten een afspiegeling zijn wat er vroeger allemaal door de Nederlandse wateren vaarde. Op Burendag kunnen enkele schepen bezocht worden en zijn een aantal eigenaren aanwezig om over de schepen te vertellen en uit te leggen hoe Werfmachines werken. Op de kade kunnen de eigen handen uit de mouwen en zijn er activiteiten zoals smeden, fok hijsen en touw gooien. En zelfs een tentoonstelling over historische materialen die gebruikt werden tijdens het varen en laden en lossen.

Dak NEMO Science Museum - Foto DigiDaan.jpg

NEMO Science Museum

Ook NEMO mag natuurlijk niet ontbreken bij een rondje Oosterdok. Gebruik het codewoord ✥OOSTERDOK✥ bij de bar op het dakplein van NEMO Science Museum voor een gratis drankje én een van de mooiste uitzichten over Amsterdam.

88d0d1ff-e766-264a-ca10-82b30d886a5a.jpeg

De Studio van NEMO Science Museum

Onze verslaving aan energie, gevolgen voor het klimaat en mogelijke oplossingen staan centraal in de tentoonstelling Energy Junkies speciaal voor volwassenen. Bezoek met het codewoord ✥OOSTERDOK✥ als buur gratis de tentoonstelling in De Studio van NEMO op het Marineterrein.

bicicanal.jpeg

Starbikes Rental

Het gebied rondom het Centraal Station is groener dan je misschien zou denken. Mocht je zelf geen fiets hebben, maar wel graag op twee wielen op pad gaan op Burendag, dan kun je deze huren bij Starbikes Rental aan de Ruijterkade. Maar fiets of geen fiets, met het codewoord  ✥OOSTERDOK✥ kun je hier sowieso onder het genot van een gratis StarBikes infusion (Buddha amacha gemberthee) de wereld aan je voorbij zien gaan en flierefluiten over de ademend groene Ruijtergaard.

e8abe2e6-5258-eba0-b8ee-18ec5e301636.jpeg

Muziekgebouw aan 't IJ

Voelt de dag na al het koffie drinken, wandelen op kades en bezoeken van leuke tentoonstellingen nog niet af? Luister dan als buur naar het Danish String Quartet in Muziekgebouw aan 't IJ. Vier jaar lang komt dit quartet naar Amsterdam voor het project Doppelgänger, waarin het strijkkwartetten van Franz Schubert combineert met nieuwe hedendaagse composities uit Scandinavië. Dit is de tweede editie. Met de code ✥OOSTERDOK30✥ kunnen buren met 30% korting een kaartje bemachtigen. Het concert begint om 20:15 uur.

ZO 25 SEP 2022

BURENBRUNCH - BUREAU MARINETERREIN

Heb je op zaterdag 24 september al andere plannen, maar vind je het wel leuk om iets met de buurt te doen?

In samenwerking met Buurtcomité Oostelijke Eilanden organiseert Bureau Marineterrein een burenbrunch tijdens de Burendag op zondag 25 september. Van 11:45 tot 13:00 uur ontmoeten we elkaar op het Marineterrein en zullen we samen aan lange tafels dineren. Ook de nieuwe buren, de vluchtelingen die op het Marineterrein verblijven, zijn hiervoor uitgenodigd. Dutch National Portrait Gallery sluit ook aan om in gesprek te gaan over helden uit de buurt. Dit komt voort uit de expositie van Maarten Van Rossem over portretten met een rafelrandje die tot zondag de 25e gratis te bezoeken is.

Je kunt je aanmelden voor de brunch via sophie@marineterrein.nl

Muziek-maken-830x466.jpeg

WAT ER AL GEWEEST IS...

bottom of page